Боряна Калейн завоюва втори медал от Световните игри по художествена гимнастика

...
Боряна Калейн завоюва втори медал от Световните игри по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Успех! Калейн грабна втори медал на Световните игри

Боряна Калейн завоюва втори медал от Световните игри по художествена гимнастика в американския град Бирмингам , щата Алабама. Българката завоюва сребърно отличие, предава БГНЕС.

В сряда родната прелест ликува със златото на обръч, а тази заран бе покрай ново първо място след страхотна лента, само че леки грешки не й разрешиха да победи, като оценката от 32.650 й отреди второто място. Златото отиде при израелката Дария Атаманов с 32.750 точки, а с бронза се окичи представителката на Украйна Виктория Оноприенко с оценка 31.750.

В другия край за деня - на бухалки, Калейн позволи неточност и остана четвърта.

Другата ни състезателка Ева Брезалиева реализира пето място на бухалки в единствения си край на Световните игри. Шампионка на уреда стана София Рафаели от Италия, а със среброто и бронза се поздравиха надлежно Атаманов и словенката Екатерина Веденеева.

Според разпоредбите на Световните игри не се играе многобой. В шампионата по художествена гимнастика се раздават медали единствено на финалите на четирите уреда – дисциплините, които не влизат в програмата на Олимпийските игри.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР